Студенти прикладної механіки ЧДТУ проходять ознайомчу практику на підприємстві ТОВ «Юджин Лтд»

    З 15 січня 2024 року на кафедрі технології та обладнання машинобудівних виробництв Черкаського державного технологічного університету розпочалася практична підготовка здобувачів вищої освіти першого-четвертого курсів освітнього рівня бакалавр, спеціальності 131 «Прикладна механіка».

    У практичній підготовці беруть участь 132 здобувачі вищої освіти, які розподілені за дев’ятьма базовими підприємствами машинобудівної галузі міста Черкаси. До таких підприємств входить і ТОВ «Юджин Лтд». Перший курс бакалаврату, група ПМ-32 спеціальності 131 «Прикладна механіка» кафедри технології та обладнання машинобудівних виробництв ЧДТУ, за планом кафедри проходить ознайомчу практику під керівництвом старшого викладача Сергія Мацепи на підприємстві ТОВ «Юджин Лтд» м. Черкаси, керівник підприємства – Володимир Сазонець.

     На сьогодні підприємство ТОВ «Юджин Лтд» є виробником продукції з термопластичних матеріалів методом лиття під тиском. Продукція підприємства широко застосовується в автомобільній промисловості, електротехніці, навігаційній апаратурі, виробництві побутових приладів та інших галузях промисловості. Лиття під тиском здійснюється на спеціальному обладнанні – термопластавтоматах (ТПА). Формування деталі відбувається шляхом упорскування розплавленого матеріалу в пресформу. Підприємство підтримує міжнародні зв’язки з іноземними компаніями Японії, США, Німеччини, Польщі, Нідерландів, Австрії, Франції, Південної Кореї, Ізраїля та Китаю.

     Метою проходження практики є ознайомлення здобувачів із структурою, технологічними особливостями, компетентностями працівників підприємства ТОВ «Юджин ЛТД».

     Під час знайомства з виробництвом учасники практики пройшли інструктаж із техніки безпеки, відвідали ливарний цех, де отримали можливість детально ознайомитися з технологією лиття під тиском пластикових виробів. Працівники підприємства представили студентам вироби різноманітної конфігурації, складності та призначення. Також майбутні фахівці отримали інсайт у роботу обладнання, задіяного в технологічних операціях для виробництва ємностей питної води.

     На наступному етапі практиканти ознайомилися з дільницею збирання, де задіяна автоматична лінія збирання корку для закупорювання ємностей та відвідали відділ технологічного контролю, де розміщене високоточне вимірювальне обладнання. Також ознайомилися з принципом дії та застосуванням координатно-вимірювальної машини, цифровим мікроскопом, товщиноміром та іншими приладами для тестування продукції на відповідність технічним вимогам.

     Під час відвідування технічного відділу студенти мали предметну бесіду з Олегом Харченком (директор з виробництва, випускник кафедри технології та обладнання машинобудівних виробництв 2007 року) та Денисом Ясінським (начальник технічного відділу, випускник технології та обладнання машинобудівних виробництв 2017 року) стосовно компетентностей працівників підприємства. Здобувачі мали можливість спостерігати за роботою інженерів-конструкторів та інженерів-технологів.

     Підприємство ТОВ «Юджин ЛТД» та кафедра технології та обладнання машинобудівних виробництв ЧДТУ об’єднані стейкхолдерською діяльністю від 2023 року, що є важливим елементом у підготовці майбутніх фахівців за спеціальністю 131 «Прикладна механіка».