Студенти кафедри технологій та обладнання машинобудівних виробництв ЧДТУ проходять виробничу практику на ПП «Фотоніка Плюс»

     Здобувачі вищої освіти групи ПМ-21 (другий курс) спеціальності 131 «Прикладна механіка» кафедри «Технології та обладнання машинобудівних виробництв» (ТОМВ) Черкаського державного технологічного університету (ЧДТУ) розпочали свою практичну підготовку на підприємстві ПП «Фотоніка Плюс», м. Черкаси, керівник підприємства – кандидат технічних наук Володимир Холін, керівник практики від ЧДТУ – старший викладач кафедри ТОМВ Віктор Васильченко.

      Упродовж певного періоду практики здобувачі знайомляться і опрацьовують компетентності професії інженера-механіка сучасного підприємства, ознайомлюються з технічною та конструкторською документацією, продукцією, яку виготовляє підприємство; з інноваційними технологіями, що знаходяться на стику машинобудівної галузі та сучасної медицини:

– розробки та виробництва деталей, механізмів і систем лазерної апаратури на основі діодних лазерів;

– виготовлення приладів на основі оптичного волокна і периферичних насадок до лазерних випромінювачів;

– ремонту лазерного  обладнання та світловодного інструменту;

– розробки та виготовленням лазерних модулів спеціального функціонального призначення.

     Кафедра  «Технології та обладнання машинобудівних виробництв» і колектив ПП «Фотоніка Плюс» мають багатолітній досвід співпраці, зокрема з підготовки здобувачів вищої освіти та їх працевлаштування на підприємстві. Так, на ПП «Фотоніка плюс» успішно працюють випускники кафедри ТОМВ: Микола Голуб, (2013 рік випуску, кафедра ТОМВ), Роман Єгоров (2013 рік випуску, кафедра ТОМВ), Віталій Лукасевич (магістр другого року навчання, кафедра ТОМВ).

     Наукова і науково-технічна співпраця ПП «Фотоніка плюс» з медичною установою «Академія лазерної медицини» (м. Черкаси), в якості національного виробника медичного обладнання, є гарним прикладом для здобувачів вищої освіти, як потрібно формувати і розвивати особистий науковий та технічний рівень.

     Під час відвідування підприємства здобувачі мали предметну бесіду з директором підприємства Володимиром Холіним, який ознайомив із продукцією, що виготовляється, специфікою, технологічними особливостями підприємства, а також з компетентностями працівників підприємства. Промова супроводжувалася цікавою презентацією досягнутих колективом ПП «Фотоніка плюс» наукових й інженерних результатів. На підприємстві студенти мали можливість спостерігати за роботою інженерів-конструкторів та інженерів-технологів і вільно з ними спілкуватися.

     Приватне підприємство «Фотоніка Плюс» та кафедра  «Технології та обладнання машинобудівних виробництв» ЧДТУ об’єднані багатолітньою стейкхолдерською діяльністю, що є важливим елементом в підготовці майбутніх фахівців за спеціальністю 131 «Прикладна механіка».